Felnőtt csapat

Egyesületünk a felnőtt versenyzés terén mindig is az élvonalba tartozott.
A kilencvenes évek közepétől Kovács Imre, 2004-től Ambrus Gábor gondoskodott a minőségi szakmai munka érvényesüléséről. Kezeik alatt számos bajnoki cím és helyezés született, s a klub rendszeresen adott versenyzőket mind az U 23-as, mind a felnőtt válogatottba. 
 
Jelenleg dr. Tevesz László felügyeli a felnőtt csapat szakmai munkáját, aki jórészt saját nevelésű tanítványaival, a 2010-ben induló utánpótlás program folytatásaként a nagycsapat-építést állítja a felkészülés középpontjába.
 
A klub válogatott versenyzőinek felkészülése nem válik el élesen a klubcsapatok edzéseitől: ezekben is szép számmal találhatók egykori válogatottak, illetve erre aspiránsok. Így a klubversenyzők magas színvonalú felkészülése és a legjobbak versenyhelyzetbe hozása egyszerre válik megteremthetővő. A felkészülés szervezett keretek között, szakmailag átgondolt felkészülési program alapján zajlik, az egyéni lehetőségek, ambíciók és sajátosságok messzemenő figyelembe vétele mellett.
 
Az elmúlt években egyesületünk a nyolcasépítést helyezte fókuszba először a klubon belül, majd korosztályos válogatott szinten is – ehhez a klub több versenyzőjét is adta válogatottként, illetve edzőként dr. Tevesz Lászlót, aki program tervezésében és lebonyolításában is vezető szerepet vállalt. A „meces nyolcas” először a 2010-es évek közepén korosztályos bajnoki címeket szerzett, majd a felnőtt korosztályban is a Magyar Bajnokságok dobogójának rendszeres résztvevője: 2017-ben harmadik, 2018-ban második, majd 2019-ben annak legfelső fokára állhatott a csapat, melyet 2020-ban egy újabb második, 2021-ben pedig egy újab bajnoki cím követett.
 
Emelett a nyolcas tagjai – kiegészülve más klubversenyzőkkel – számos dobogós helyet tudhatnak magukénak az elmúlt évek bajnokságairól más hajóegységekben is. A felnőtt kerethez tartozó sportolók rendszeresen járnak külföldi versenyekre is: Belgiumba, Csehországba, Horvátországba, Szerbiába, Szlovéniába. A csapat többek között magáénak tudhat egy-egy aranyérmet a 2017-es Ghenti Nemzetközi Regatta egyetemi nyolcas, ill. felnőtt négyes számából, de a festői Villach és Bled dobogói sem maradtak meces versenyzők nélkül (2018, 2019). Ezek mellett természetesen számos más magyar versenyen is büszkélkedhetnek arany- és egyéb érmekkel is a csapat tagjai.
 
 

Kapcsolat:

dr. Tevesz László
Mail: tevesz77@gmail.com
Tel: 06 70 479 4883

 Üzenet küldése

 

Közösségi média