Rólunk

Célunk, hogy az 1910-es alapítású Műegyetemi Evezős Club keretei között újjáélesszük a nyolcas-építés régi magyar hagyományait, s létrehozzuk Magyarország első colllege típusú evezős diáksport-közösségét.

A college rowing középiskolás, illetve egyetemista versenyevezősök életközösségét jelenti, az ehhez kapcsolódó magas színvonalú csapatépítő munkával együtt. Ily módon egyfelől az amatőr és egyetemi evezőssport rangos nemzetközi versenyeibe kapcsolódunk be.

Másfelől U 23-as korosztályban folytatjuk azt a válogatott csapatépítő műhelymunkát, amelyet 2014 és 2016 között az „Ifi 8as”-sal végeztünk.

A MEC a századfordulón alapított magyar egyetemi evezős klubok közül az egyetlen, amely megőrizte jogfolytonosságát és a rendszerváltás éveiben újjáalakult. 1910-től a második világháborúig jelentős szerepet játszott abban, hogy az egyetemi sportélet Magyarországon virágzásnak indult. 1989-es újjáalakulása óta az ország egyik legdinamikusabban fejlődő klubja, amely számos sportolót adott és ad a magyar válogatottnak; jelentős szerepet játszik az utánpótlás nevelésben; egyben a szabadidősport és a veteránevezés egyik fontos magyar bázisa is.

Küldetésünk

A régi evezős hagyományok és a korszerű tudás ötvözésével fölépíteni egy olyan közösséget, amely egyszerre ad keretet az elhivatott, sikerorientált szakmai munkának és a szabadidő értelmes, önfeledt eltöltésének. 
 

Céljaink

-a klubunkra jellemző családias jellegű, eleven klubélet fenntartása
-a „jó tanuló, jó sportoló” eszmény szerint működő ifjúságnevelés
-klubszinten részt venni az egyetemi evezés nemzetközi vérkeringésben
-a paraevezés felkarolásával támogatni a mozgáskorlátozottak sportolását 
-otthont adni a veteránevezésnek és a szabadidősportnak
-válogatott sportolókat nevelni 
-csapatépítő műhelymunkával hozzájárulni a magyar evezős válogatott nemzetközi sikereihez
 

Miért érdemes csatlakoznod hozzánk? 

-ha a mindennapi munka és a városi nyüzsgés világából kiszakadva, kellemes környezetben szeretnéd eltölteni a szabadidőd,
-ha szeretnél részese lenni egy igazi baráti társaságnak,
-ha készen állsz arra, hogy elhivatott munkával fejleszd a tested és az akaraterőd,
-ha szeretnéd, hogy gyermeked egészséges környezetben, befogadó közösségben töltse a szabadidejét,
nos, akkor ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot!
 


Üzenet küldése

 

Közösségi média