Edzők

dr. Tevesz László, edző.
 
Az ELTE BTK történelem szakán végzett 2007-ben, ugyanitt szerzett PhD fokozatot 2016-ban.
2009-ben kezdte edzői munkáját a klubban. Utánpótlás edzőként új nevelési szemléletet és munkamódszert honosított meg az egyesületben, amelyet jelenleg tanítványai visznek tovább utánpótlás edzőként.
Saját nevelésű versenyzői a 10-12 éves kori kezdeti lépésektől a korosztályos bajnoki címekig, majd a nívós felnőtt klubcsapatokig jutottak; közülük négyen tagjai a magyar U 23 válogatottnak.
Nevéhez fűződik a 2015-16-os válogatottifi 8as” program; 2018-ban pedig a
magyar válogatott U23 négyes EB ezüstérme. 2019-ben az általa edzett fiúk ismét válogatottak lettek.
Eltökélt csapatépítő munkájával hozzájárult a magyar válogatott szakmai szemléletének megújulásához, és a válogatott U23 nyolcas program vezetőedzője volt.
Jelenleg a MEC felnőtt csapat edzője, és a MEC utánpótlás program koordinátora.
Célja, hogy a MEC tartósan jelen legyen a magyar és a nemzetközi evezés élvonalában, s hogy az értékközpontú
közösségépítés és a minőségi szakmai munka egyszerre érvényesüljön a klubéletben.
 
tel: 06 70 479 4883
mail: tevesz77@gmail.com
 
 
Ambrus Gábor, edző.
 
A Testnevelési Egyetemen szerezte szakedzői képesítését. A 2000-es évek
elejétől vesz részt edzőként az egyesület szakmai munkájában.
2004 és 2008 között a klub vezetőedzője volt, amely a felnőtt versenyzés terén kivételesen sikeres időszaknak bizonyult az egyesület történetében.
Irányítása alatt a klubtörténet egyik legnagyobb eredményeként a klub nagyegységekben több bajnoki címet szerzett. Számos válogatott versenyző, illetve válogatott csapat
felkészítése és nemzetközi eredményessége fűződik a nevéhez.
A kezei alatt nőtte ki magát válogatott versenyzővé Martonfy László és Tamás Bence. Edzői tevékenységéhez kötődik a magyar U23-as válogatott könnyűsúlyú kétpár VB 5. helyezése; Tamás Bence Uniersiadé bronzérme és Világkupa 7.helyezése; a magyar könnyűsúlyú négyes VB 5.helye, illetve a magyar könnyűsúlyú négypár EB 5.
helyezése és VB 9. helyezése.
Szakmai munkájában nagy hangsúlyt fektet a minőségi technikai képzésre, a könnyed, harmonikus hajóhajtásra és a sportemberi magatartás fontosságára.
 
tel: 06 20 221 3498
mail: apontgpont@gmail.com
 
 
Balogh Zsolt Utánpótlásedző és felnőtt amatőr oktató
 
2019-ben érkezett a klubhoz. Evezősedzői képesítése mellett személyi edzői és gyógymasszőri végzettséggel is rendelkezik. Masszőrként az evezős válogatott munkáját is segítette 2007-2009 között.
Utánpótlás edzőként sokéves tapasztalattal rendelkezik, tanítványai több bajnoki cím és érem tulajdonosai.
Az utánpótlás nevelés mellett a klubban a felnőtt amatőr evezősök képzésével is foglalkozik. Klub edzői tevékenysége mellett még szabadidő-sport és túra programszervező, legyen az gyalogos, vízi, kerékpártúra, sporttábor, vagy céges csapatépítés.
1982-2003 között versenyszerűen evezett, a Ferencvárosi Evezős Club és az MTK  egykori versenyzőjeként többszörös magyar bajnok. Válogatottként részt vett világkupa versenyeken és világbajnokságon is. Sportolóként az edzéstípusok számtalan formáját megélte, olyan tapasztalatokat szerzett, amit könyvből nem lehet megtanulni.
 
Tel: +3630-9305647
email: crosstraining@balogh-zsolt.hu
 
 
Kenessey Piroska, felnőtt oktató
Középfokú képesítéssel rendelkező edző.
Az MTK egykori versenyzőjeként többszörös magyar bajnok.
Ötven évet töltött el a magyar evezésben. Tapasztalatait, tudását sokoldalú képzésben adja tovább tanítványainak. Nagy hangsúlyt fektet a sportághoz tartozó örök értékek átadására, az evezős mozgás harmóniájára és a dunai élet örömeinek megismertetésére.
Szemléletében egyszerre képviseli az oktatás precizitását, a sportág hagyományos amatőr szellemiségét és a régi csónakházak közösségi értékrendjét.
 
tel: 06 30 478 7930
mail: kenessey.piros@gmail.com
 
 
 
Kovács Imre, szakmai tanácsadó.
 
A Testnevelési Főiskolán 1984-ben szerezte szakedzői képesítését.
1978-tól edző. Az FTC és a Csepel edzőjeként számos bajnoki cím megszerzése, illetve számos
válogatott sportoló kinevelése és válogatott csapat felkészítése fűződik a nevéhez.
1981 és 1991 között a Magyar Evezős Szövetség ifjúsági szövetségi kapitánya volt. 1994 és 2003, illetve 2008 és
2012 között a MEC vezetőedzője volt.
Szakmai munkájához köthető, hogy az egyesület a magyar evezés élvonalába emelkedett. Irányítása alatt született meg a klub első felnőtt bajnoki aranyérme, s kerültek be a válogatottba a klub akkori legsikeresebb versenyzői, Márton Gábor, illetve Horváth László.
Több versenyző kinevelésével és számos csapat felkészítésével járult hozzá a klub eredményességéhez. Egyedi szemléletével, nemzetközi szintű szakmai tudásával, technikai igényességével, csapatépítő módszerével és értékközpontúságával külön iskolát teremtett az egyesületben, amelyet tanítványai edzőként, illetve klubvezetőként visznek tovább.
 
tel: 06 20 381 5775
mail: kovacs@mec.hu

 Üzenet küldése

 

Közösségi média