Gerei győzelemmel tért vissza

2023-06-02

Gerei Tamás nyerte a férfi egypárevezősök versenyét a szombati Csepel Kupán. Sportolónk a tavaszi válogató óta nem állt rajthoz hivatalos versenyen, a visszatérés tehát a lehető legjobban sikerült. Az ifjúságiak közt Daróczi Dávid másodikként végzett

Gerei győzelemmel tért vissza
Az áprilisi szegedi válogatón Gerei Tamás szkiffben harmadik lett, dublóban Ács Kristóf oldalán pedig második. Az MTK egységétől elszenvedett vereség azt is jelentette, hogy nem utazhattak az azt követő világkupa-viadalra, és a Szlovéniában jelenleg zajló Európa-bajnokságon is a Bácskai, Szabó kettős képviselte a magyar színeket. Ambrus Gábor tanítványa ezt követően elkapott egy vírusos betegséget ezért a szombati Csepel Kupán tért vissza a versenyzéshez.
 
„Elvárások nélkül állt Tomi rajthoz, én inkább edzésnek és állapotfelmérésnek tekintettem a mai futamokat – tudtuk meg Ambrus Gábortól a versenynap végén. – Az edzéseken már egészen jól ment az utóbbi hetekben, de az azért nem az a terhelés, amellyel ma találta szemben magát. A délelőtti előfutam során még látszott, hogy kicsit „berozsdásodott” a délutáni döntőben azonban már nagyon szépen ment. Technikailag nagyon tetszett, amit láttam, a végére tökéletes ritmusban evezett. Ez a győzelem azonban papírforma szerinti volt, még ilyen fölényesen is, hiszen a válogatott versenyzők most nem indultak.”
 
A döntőt követően Gerei Tamás is elismerte, hogy az előfutam során még korántsem érezte olyan jól magát, mint a fináléban. S bár nem hagyott ki túl sokat, az edzéseket pedig tisztességesen végezte, azért elszokott a versenytempótól.
 
„Már az elején is nyomtam, bár a rajton van még mit gyakorolnom, az sajnos sohasem volt az erősségem – értékelte szombati teljesítményét Gerei Tamás. – Az előfutammal nem vagyok elégedett, s ez egyben egy jó lecke is volt. Itt egy gyengébb mezőnyben ezt megtehettem, de a nemzetközi porondon valamennyi futamban a maximumot kell teljesíteni. Viszont a döntő a kihagyáshoz képest jobban sikerült, mint vártam. Összességében tehát sikeres volt a visszatérésem, ami nagyon biztató a két hét múlva Bledben sorra kerülő verseny előtt. Ott két éve harmadik lettem, szkiffben mindig jó mezőny szokott összegyűlni.”
 
 
Gerei Tamás (balról) és edzője, Ambrus Gábor, sportolónk  legújabb aranyérmének örül az eredményhirdetést követően
 
Gerei Tamás a tavaly közösségi gyűjtéssel megvásárolt új hajóját most már teljesen megszokta, az utolsó beállításokat a válogató előtt végezték el rajta, s bizony érzi a különbséget a régihez képest. De szüksége is van a legjobb feltételekre, hiszen, ha minden jól alakul, július végén az Universiadén ülhet majd hajóba, Kínában. A szövetségi ígéretet korábban már megkapta hozzá, s reméli, hogy valóban utazhat Csengtuba.
 
A Csepel Kupán Daróczi Dávid is jól szerepelt, mégpedig az ifjúságiak mezőnyében. Miután fölényesen nyerte futamát, a döntőben második lett a győri Csizmadia Ádám mögött. Tevesz László tanítványa elsőéves ifiként remekül versenyzett a fináléban, s mindössze két másodperccel maradt le tapasztaltabb ellenfele mögött.

 

Forrás: Gy. Szabó Csilla, vasassc.hu

Közösségi média