Jól indult a szezon az első világkupán!

2017-09-19

Jól indult a szezon az első világkupán! Élménybeszámoló Belgrádból

Jól indult a szezon az első világkupán!

Hétvégén rendezték az idei év első világkupáját Belgrádban, ahol könnyűsúlyú kétpárban indultunk váci evezőstársammal, Csiszár Péterrel.

Az első világkupán általában foghíjas szokott még lenni a mezőny, de most nem így volt - a tengeretúli csapatokon és 3-4 európai csapaton kívül mindenki elindult mezőnyünkbe. Megérkezés után kicsi nézelődés is belefért, a pálya nagyon szép, egy hatalmas park övezi a belváros szívében. A szállásunk is hangulatos volt, hiszen az edzőnkkel (Ambrus Gábor) hárman egy kis lakásban, a magyar csapat többi tagjától külön laktunk, vidáman telt a felkészülés. Lefekvés korán, másnap reggel futam. Tudtuk, hogy az előfutamból nagyon nehéz a továbbjutás, így tartalékoltunk a délután reményfutamra.

Délután azonban az időjárás bekavart: a vihar miatt a reményfutamot másnapra tolták. A második nap szenzációs volt, a reményfutamból könnyed versenyzéssel, magabiztosan jutottunk tovább. A délutáni középfutamban is jól mentünk, de már kicsit éreztük a délelőtti pályát, 2 másodperccel lemaradtunk a továbbjutásról, ez úttal azonban mindent ki kellett adnunk magunkból. Hatalmas élmény volt az olimpiai ezüstérmes ír dubló mellett versenyzni, akiknek az első 600m-en még vezettünk is kicsit. Az utolsó nap már fáradtabban keltünk, nem tudtunk teljesen regenerálódni, így végül a B döntőben 5-ik, összesítésben 11-k helyen zártunk. Utoljára 2014-ben versenyeztünk külföldi versenyen együtt, így értékes tapasztalatokat szereztünk és levontuk a verseny tanulságait, hogy a szezon többi részében még tovább fejldőhesünk! Tamás Bence (MEC-Vasas)

Közösségi média