Közösséget is épít a MEC-Vasas mecénása

2024-03-08

A napokban érkezett meg a MEC-Vasas számlájára az a "karácsonyi ajándék", amelyet egy különleges akciónak köszönhetünk. Az ötlet gazdáját, Falussy Leventét, a klub korábbi elnökségi tagját a támogatók körének bővítésén túl a közösségépítés is vezérelte.

Közösséget is épít a MEC-Vasas mecénása
Falussy Levente, a DMP-Plusz Kft. vezetője arra kérte ügyfeleit tavaly decemberben, hogy a szokásos céges karácsonyi ajándék helyett inkább adakozzanak. Válasszanak egyet az általa megjelölt alapítványok közül, ő pedig ezek számlájára utalja az évvégi meglepetésekre hagyományosan fordított összeget. Az egyedi címkék gyártásával közel két évtizede a legmagasabb színvonalon foglalkozó „Címkespecialista” üzleti partnerei örömmel fogadták az újszerű megoldást, és gyorsan gyűltek a felajánlások a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezet, valamint a Műegyetemi Evezős Club számára.
 
A cégvezető választásában személyes kötődései is nagy szerepet játszottak, az azonnal szembetűnő közös nevező pedig a víz. Falussy Levente Hévízen, vagyis a Balaton közelségében nőtt fel, innen ered vonzódása a magyar tenger, valamint a hazai természetes vizek iránt. Amikor fia, Falussy Csongor Levente, immár Budapesten, sportágat keresett, akkor többek között ezért is volt az evezés a kézenfekvő választás. Az általános iskolás kisfiú a nagy múltú műegyetemi klubban kezdte meg sportolói karrierjét, s idővel tagja lett annak az ob-győztes négypárnak, amelynek Tevesz László volt az edzője, egyik emblematikus személyisége pedig Gerei Tamás, jelenlegi legeredményesebb evezősünk. Ez a gárda serdülő korában, 2014-ben ORV-t is nyert, amiért a hazai szövetségtől külön elismerést is kapott az év legjobbjainak díjazása során. Az ifjabb Falussy időközben abbahagyta a versenyszerű sportot, jelenleg orvosi tanulmányaira fókuszál Szegeden. Az apuka azonban maradt. Sőt mára már nemcsak a szakosztály működését segíti, de egyre lelkesebb tagja a masters hajóegységeknek is.
 
 
„Nagyon gyorsan magával ragadott a MEC-Vasas soroksári csónakházában uralkodó családias légkör, s mivel amatőr szinten mindig is sportoltam valamit, végül magam is beszálltam egy hajóba – mesélt személyes indíttatásáról és a szakosztályhoz fűződő szoros kapcsolatáról Falussy Levente. – A kondimmal nincs gond, az ergométer is alakul, technikailag azonban nagyon sokat kellett tanulnom az évek során. Eddig elsősorban a párevezős hajókban csiszoltam a tudásomat, de idén talán már a nyolcasban is kipróbálhatom magam. Mivel ez utóbbi váltottevezős egység, elsősorban technikailag kell felnőnöm a feladathoz. A masters korosztályban gyakran van szükség új tagokra, én pedig örülök a kínálkozó lehetőségnek. Tavaly már az ob-n is elindultam, remélem, idén több versenyzésre lesz lehetőségem.”
 
Falussy Levente akkoriban volt a MEC elnökségi tagja, amikor a nagy múltú egyetemi evezősklub, és a hasonlóan patinás Vasas SC együttműködése kezdődött. A főtámogató megjelenése egyfajta biztonságot adott a szakosztálynak, az üzleti életben is jártas vezetők azonban tudták, hosszútávon ez nem elegendő a mindennapi működési feltételek zavartalan megteremtéséhez. Úgy gondolták, ki kell építeniük saját szponzori körüket, s ebben a munkában Falussy Levente a mai napig aktívan részt vesz. A marketing stratégia kidolgozásán túl, a weblap létrehozásával, a levelezőrendszer működtetésével és a különböző nyomdai termékek elkészítésével is kiveszi részét a MEC-Vasas támogatásából.
 
„Az angol-szász országokban oly nagy hagyományokkal rendelkező evezés itthon nem tartozik a „felkapott” sportágak közé – beszélt a pillanatnyi helyzetről és terveikről Falussy Levente. – Ezért saját magunkat is gyakran kell népszerűsítenünk, amit szerintünk a közösségépítéssel tudunk a leghatékonyabban megtámogatni. Úgy gondolom, mára sikerült egy olyan összetartó csapatot összehozni, amelynek tagjai nemcsak a vízen eveznek egy hajóban, de a parton is egy irányban haladnak. Ennek a körnek a tagjai akkor is együtt maradnak, ha esetleg már nem versenyeznek, a fiatalok pedig olyan közegben találják magukat, amely az egyetem elvégzése után is számos lehetőséget kínál a számukra. Akik itt nőttek fel, kitartóak, alázatosak, céljuk elérése érdekében készek az áldozatra, s ezt a szakosztállyal kapcsolatban lévő szakemberek, üzletemberek is jól tudják, szívesen választanak közülük munkatársat.”
 
A Címkespecialista szerint a karácsonyi akció kapcsán nem a kapott összeg nagyságán volt a hangsúly. Úgy gondolta, hogy míg egy 20. üveg vörösborral csak letudta volna a karácsonyi kötelezettségeit, a jótékonysági lehetőség megszervezésével hosszabb távú kapcsolat is kialakulhat adományozó és adományozott között. Németh Zsolt, a MEC elnöke időközben nemcsak megköszönte az adományokat, de a soroksári vízitelepre is meghívta a támogatókat, ahol evezőseink mindennapjaiba kapnak majd betekintést. A személyes kapcsolat varázsán túl a MEC-Vasas közösségének vonzerejében is bíznak, s így a klub köré folyamatosan épülő baráti kör is újabb tagokkal bővülhet.
 
 
Forrás: Gy. Szabó Csilla, vasassc.hu

 

Közösségi média